Monday, March 30, 2009

muna & aie

if i can't hear your heartbeat,
you're too far away :)

aie n muna

hey everyone. well this entry is specially for muna and aie. both of them are my friends. yeah.. they are together. and i love seeing them together. and if i want a good example of a relation, i would love to think of them at first place. its kinda hard to see they fight, as a matter of fact i dont even remember when was the last time they fought..

aie is a very soft spoken person, always trying to avoid a quarrel, he's full of joy, excitement and surprises.. same goes to muna, she's a fine lady. kind and witty, and seriously full of love towards aie. sweet huh? :) i do remember the day i introduced aie to muna, i'll never forget that. after a short chat n two glasses of bandung cincau that night in 2007, one thing lead to another, they got closed. looking back at those days..yeah its been almost three years. time do passes real quick. :)

recently aie asked me to think of something for their anniversary, i said, "hey, why dont u give her a picture? nanti aku edit n ko g frame kay?" yes, it all went good. they had a nice, memorable anniversary together. they went for a movie, eating n shopping. could'nt be better said aie. the way i see it, they are truly meant for each other. i smiled to him and replied: "aku doakan ko dengan muna kekal sampai kawin, sampai...sampai bila-bila la!". aie laughed n said: "memang la bro...tengah kumpul duit nak kawin la ni."

lepas tu aku tepuk leher aie, ajak dia buat fisioterapi lutut dia yang injured tu.. "ko jangan degil boleh tak? da nak kawin kan?" hahahaha.. :D

aie n muna ii
original pic. shot at somewhere near kemenshah hulu kelang





being the first reading this entry, muna instantly commented:

"Lg satu. Most important. Thnx sbb knalkan aku dgn si dia. Hehe :)"




aku jeles tengok korang :P

md adib md yunos
+6017.7669676 | mobile
+6013.7017530 | office
www.arfengwork.com | official website
www.myspace.com/arfeng | personal
support@arfengwork.com | email
arfengwork@yahoo.com | YM
..................................................................................................................

Read more…

Sunday, March 29, 2009

zul & yani




atau lebih dikenali sebagai zul dan yani di kalangan kawan-kawan kami. satu lagi contoh pasangan pengantin yang kerja di tempat yang sama. (wow i starting to believe) but somehow, its a good thing kan? senang nk pergi dan balik kerja. :D

majlis pernikahan berlangsung di kuala rompin pahang iaitu di rumah yani, diikuti oleh majlis persandingan dan kemudian berselang dua minggu untuk majlis berinai dan majlis bersanding di rumah pengantin lelaki yang bertempat di parit sulong. foto majlis pernikahan tidak disertakan kerana official photographer majlis tersebut adalah talha yang hensem. u did a good job man!

majlis berinai diadakan pada malam 20 Mac 2009, diikuti dengan bersanding pada keesokan harinya. suasana memang meriah, now the thing i like about attending my friend's wed, its like a gath. kawan2 yang lama x jumpa mesti ada! seronok betol! ok zul n yani? jom layan pics korang ni... :D

malam berinai 1 malam berinai 2 malam berinai 3 malam berinai 4 bersanding 0 ********

bersanding 2 bersanding 3 bersanding 5
dalam 6.30pm, kami bergerak menuju ke lokasi outdoor session bertempat di pantai minyak beku batu pahat. walaupun keletihan, zul dan yani bersungguh2 posing dan mengejar masa (masa tu matahari nAk tenggelam da) kemudian kami bergerak ke dataran batu pahat selepas solat magrib. sessi outdoor tamat pada kira2 9.30pm (kesian yani sampai sakit kaki). walaubagaimanapun, sesi tersebut mmg happening sbb ramai kawan2 yang ada! mmg seronok dan jom share sikit pics! :D

outdoor 1 14 outdoor 3 bersanding 6
special thanks to udil n aie, both of them played a good role as lighting man.. :D


congratulations zul n yani! :D

md adib md yunos
+6017.7669676 | mobile
+6013.7017530 | office
www.arfengwork.com | official website
www.myspace.com/arfeng | personal
support@arfengwork.com | email
arfengwork@yahoo.com | YM
..................................................................................................................

Read more…

Friday, March 27, 2009

ismail & nurlilah

Pernikahan dan Persandingan

heres also one of my classmate back at the day at Sekolah Kebangsaan Seri Laksana. :) yes everyone is getting married. yet everyone asking me me the very same thing. bila nak kahwin. hehehe. now i juz smile n took a picture of people who ask me that question. dalam hati ckp: iyer sape tamau kahwin kan? :D

now majlis ni berlangsung dekat je dengan rumah saya. 3 minutes away. Kampung Parit Muhammad, Parit Sulong. da lama tak borak dengan family lila ni. anak-anak sedara dia yang ada saya da x kenal sbb da besar! hahaha. but like always, this family is aways being good to me.

Ismail. kinda shy person. soft spoken and always smiling. dia bertandang dari Semerah. satu tempat kerja dgn lila. (ada satu petua kata kalau mencari pasangan adalah di tempat kerja yang sama? betol ke lila n mail? :D) anyways, saya harap kamu berdua gembira sehingga ke akhir hayat. thanks sbb menjadi sangat sporting masa fotosessions! ;)

oh thanks to my twin-adibah, she helped me with the lighting and the reflector.
her reaction was immediate. couldnt appreciate more. :)

lela 1 lela 4 lela 2
lela 5
lela 6 *******

lela 7 lela 8 lela 9 lela 10 lela 11
lela 12


thanks lila n mail :)

md adib md yunos
+6017.7669676 | mobile
+6013.7017530 | office
www.arfengwork.com | official website
www.myspace.com/arfeng | personal
support@arfengwork.com | email
arfengwork@yahoo.com | YM
..................................................................................................................

Read more…

Thursday, March 26, 2009

halim & zainab

Selamat Pengantin Baru

Baiklah!!! third entry and counting!! hehehe~ Selamat Pengantin Baru kepada kak zai dan abang halim... :) majlis berlangsung di Semerah Batu Pahat pada 14 Mac 2009 iaitu rumah pihak perempuan dan abang halim pula bertandang dari Benut Pontian.

walaupun cuaca sedikit tidak mengizinkan kebelakangan ini, alhamdulillah hujan tidak turun ketika majlis berlangsung malahan ianya penuh dengan gelak ketawa kerana kedua-dua pasangan ini suka bergurau dan peramah! Majlis pernikahan diadakan pada malam sebelumnya, juga berlangsung di kediaman kak zai.. Kak Zai dan Abang Halim... Tahniah!!! :D :D

1 2 3 4 5 6 *******

7 8
10 11 12

u two are awesome! =>

md adib md yunos
+6017.7669676 | mobile
+6013.7017530 | office
www.arfengwork.com | official website
www.myspace.com/arfeng | personal
support@arfengwork.com | email
arfengwork@yahoo.com | YM
..................................................................................................................

Read more…

Tuesday, March 24, 2009

amir and yana. as well. :)

Photobucket

EVENT: AMIR AND YANA. THE RECEPTION
PLACE: SIVIC HALL MBPJ
DATE: 8TH MARCH 2009
PHOTOGRAPHERS: ME, AKMALADANAN


Majlis Persandingan bagi pihak lelaki berlangsung selang seminggu selepas majlis pihak perempuan. Dengan senarai jemputan seramai 900 orang, pastinya ia adalah majlis yang penuh dengan kemeriahan dan juga kenangan manis buat amir dan yana. sesi kali ini saya dibantu oleh akmal. thanks bro..ko slalu tolong aku hehe..dan untuk uncle adnan dan aunty jamaliah, selamat menyambut menantu! :D

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket
geng budak degil SR221 UiTM 2004-2007 korang sume memang best!!
*******

keesokan harinya saya sempat makan tengahari di rumah mereka sebelum bertolak pulang ke johor (thanks aunty jamaliah and pak long!!). so sempat la saya join mereka berdua ni buka hadiah diorang!! :D hadiah mmg sgt banyak dan amir tak perlu la pening bila nk masuk rumah baru nanti..hehehehe..

Photobucket Photobucket Photobucket

amir n yana..i hope u two kekal sampai ke akhir hayat..
cepat-cepat dapat baby kay? :D



regards,

md adib md yunos
+6017.7669676 | mobile
+6013.7017530 | office
www.arfengwork.com | official website
www.myspace.com/arfeng | personal
support@arfengwork.com | email
arfengwork@yahoo.com | YM
..................................................................................................................

Read more…